O Nas Aktualności Hotel Restauracja Wesela Catering Konferencje Galeria Kontakt
25 Lipca 2017, imieniny: jakuba, Krzysztofa, Walentyny
telefon: (71) 311-75-40  
eng   de  
Studniówki 2017

STUDNIÓWKA 2017


 

OFERTA I

Do samodzielnego skomponowania

ZUPY (1 pozycja do wyboru)

  • Włoski krem pomidorowy z bitą śmietaną
  • Zupa serowo-porowa z groszkiem ptysiowym
  • Krem z brokułów
  • Zupa myśliwska
  • Rosół z makaronem lub kołdunami
  • Zupa francuska cebulowa podawana z grzankami
  • Żurek staropolski z jajkiem i kiełbasą

DANIE GŁÓWNE (1 pozycja do wyboru)

  • Filet zapiekany z ananasem i serem podawany z pieczonymi ziemniakami i surówką
  • De Vollaile z ziemniakami puree i surówkami
  • Karczek w sosie z kluskami śląskimi i surówkami
  • Udko z kurczaka lub pikantne skrzydełka z ziemniakami z wody i surówkami
  • Stek wieprzowy z pieczarką podawany z pieczonymi ziemniakami i surówkami
  • Sznycel po Kasztelańsku z ziemniakami puree i surówkami

DESER (1 pozycja do wyboru)

  • Puchar lodowy podawany z owocami, bitą śmietaną i sosem owocowym
  • Panacotta z polewą i listkiem mięty
  • Tiramisu serwowane w lapkach od wina
  • Galaretka na zimno z owocami
  • Ciasto: sernik, szarlotka, z galaretką, toffi

ZIMNA PŁYTA

Wersja I

  • Patera mięs i wędlin
  • Terina na trzy sposoby
  • Rolada z łososia ze szpinakiem
  • Sałatka guros z sosem czosnkowym
  • Mini pizzerki na kilka sposobów
  • Rożki z szynki konserwowej nadziewane serkiem
  • Galaretka drobiowa 
  • Pikle( pieczarki, papryka, ogórki)

Wersja II "Stół szwedzki"

  • Patera mięs i wędlin
  • Patera serów
  • Terina z kurczaka na trzy sposoby
  • Sałatka z kurczakiem
  • Sałatka gyros z sosem czosnkowym
  • Sałatka z szynką, serem żółtym i selerem naciowym
  • Pomidory przekładane serem mozarella z sosem bazyliowym

KOLACJA NA CIEPŁO (1 pozycja do wyboru)

  • Barszcz czerwony z krokietem
  • Kiełbaski swojskie z zasmażaną cebulką
  • Gołąbki w sosie pomidorowym
  • Szaszłyk z indyka  z cebulą i papryką
  • Strogonoff z pajdą chleba

NA STOŁACH

  • Napoje zimne i ciepłe bez ograniczeń
  • Przekąski słone, paluszki, chipsy, krakersy
  • Owoce sezonowe

CENA 135zł/osoby

 

 


OFERTA II 

OBIAD

Zupa

Serowo-porowa z groszkiem ptysiowym lub włoski krem pomidorowy z pierożkami serowymi

Danie główne

Półmisek mięs (2,5 porcji na osobę)

  • Eskalopki drobiowe w cieście
  • Sznycel po Kasztelańsku
  • Zawijaniec z szynką i serem
  • Karczek pieczony w sosie

Podawane z

  • Ziemniakami puree
  • Kluskami śląskimi
  • Sosem pieczeniowym
  • Surówka z białej kapusty
  • Mixem sałat z dressingiem
  • Surówką z buraczków

DESERY I NAPOJE

  • Puchar lodowy z owocami i bitą śmietaną polany sosem owocowym
  • Kawa, herbata, napoje zimne - bez ograniczeń

PRZEKĄSKI

  • Patera mięs i wędlin
  • Patera serów
  • Terina z kurczaka na trzy sposoby
  • Sałatka z kurczakiem
  • Sałatka gyros z sosem czosnkowym
  • Sałatka z szynką serem żółtym i selerem naciowym
  • Pieczarka nadziewana serem feta lub szynką i serem
  • Przekąski słone paluszki, chipsy, krakersy
  • Owoce sezonowe
  • Fontana czekoladowa

CIEPŁY POSIŁEK

  • Szaszłyki z indyka z cebulą i papryką

CENA 150zł/osoba

 

 


OFERTA III

OBIAD

Zupa

Włoski krem pomidorowy z pierożkami serowymi

Danie główne

Półmisek mięs (2,5 porcji na osobę)

  • De Vollaile
  • Sznycel po Kasztelańsku
  • Grillowany filet drobiowy
  • Roladki wieprzowe ze szpinakiem lub pieczarką

Podawane z:

  •  Ziemniakami puree
  • Kluskami śląskimi
  • Sosem pieczeniowym
  • Surówką z białej kapusty
  • Surówką z marchwi i selera
  • Surówką z buraczków

DESERY I NAPOJE

  • Panacotta z listkiem mięty i z polewą
  • Ciasto wystawione na paterach (toffi, sernik, krówka, tiramisu, z galaretką
  • Kawa, herbata, napoje zimne- bez ograniczeń

PRZEKĄSKI

  • Patera mięs i wędlin
  • Patera serów
  • Terina z kurczaka na trzy sposoby
  • Sałatka z kurczakiem
  • Sałatka gyros z sosem czosnkowym
  • Sałatka z szynką, serem żółtym i selerem naciowym
  • Pizzerki na kilka sposobów
  • Smażony mintaj w warzywach
  • Rolada z łososiem i szpinakiem
  • Jaja faszerowane
  • Pomidory przekładane serem mozarella i pomidorami
  • Przekąski słone, krakersy, paluszki, chipsy
  • Owoce sezonowe

CIEPŁY POSIŁEK

  • Barszcz czerwony z pasztecikami
  • Strogonov

CENA: 180zł/osoba

 

W trakcie trwania Studniówki zapewniamy:

  • stały nadzór managera
  • uroczystą dekorację sali i stołów
  • świetnie dobrany zespół kelnerów i kucharzy
  • bezpłatną szatnię
  • parking gratis!
Prawa autorskie ART Renesans 2012
web design by AGENA