O Nas Aktualności Hotel Restauracja Wesela Catering Konferencje Galeria Kontakt
25 Lipca 2017, imieniny: jakuba, Krzysztofa, Walentyny
telefon: (71) 311-75-40  
eng   de  
MENU WESELNE

PRZYJĘCIE WESELNE 

  • Tradycyjne powitanie Pary Młodej chlebem i solą
  • 2 kieliszki z wódką lub wodą na toast
  • wykwintne menu weselne
  • dekoracja stołów i sali
  • miejsce parkingowe dla gości (auta osobowe i autokary)
  • apartament dla Pary Młodej
  • rabaty na pokoje dla gości weselnych
  • możliwość dostarczenia własnego alkoholu (brak opłaty tzw. korkowej)
  • brak dodatkowych opłat za obsługę kelnerską oraz wynajem sali
  • promocyjne ceny dla dzieci, orkiestry oraz fotografa
  • ogród do dyspozycji gości w czasie trwania przyjęcia
  • kącik zabaw dla dzieci
  • gwarancja ceny

M E N U

O B I A D:

I. Zupy  (prosimy o wybór jednej z poniższych  propozycji)

1. Rosół z makaronem

2. Rosół z kołdunami

3. Kem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym

4. Bulion grzybowy z grzankami

5. Krem pomidorowy

 

II. Mięsa (dwie porcje na osobę do wyboru cztery  z poniższych  propozycji)

1. Stek wieprzowy w marynacie cynamonowo-wieprzowej
2. De vollaile
3. Schab z pieczarką i serem duszony w sosie czosnkowym
4. Filet zapiekany z ananasem i serem
5. Grilowany filet drobiowy
6. Roladka drobiowa faszerowana warzywami
7. Zrazy wieprzowe z boczkiem i cebulą
8. Filet drobiowy owinięty boczkiem
9. Udko z kurczaka w sosie barbecue
10. Sakiewki wieprzowe z warzywami
11. Dorsz z pieca w sosie cytrynowo-koperkowym
12. Rybne kule tajskie
13. Karczek pieczony w sosie
14. Pieczeń z szynki
15. Schab z brokułami w kopercie
16. Roladki wieprzowe z pieczarkami
17. Zawijaniec z szynka i serem
18. Schab po kasztelańsku
19. Roladka wieprzowa ze szpinakiem
20. Schab panierowany
21. Karczek z farszem grzybowo-warzywnym 
22. Sakiewki naleśnikowe z warzywami
23. Camembert w panierce
24. Żeberka po staropolsku w marynacie korzennej

III. Dodatki  (prosimy o wybór dwóch z poniższych  propozycji)

1. Ziemniaki puree z koprem
2. Zapiekane ćwiartki z cebula i boczkiem
3. Kule ziemniaczane z koperkiem
4. Kule ryżowe
5. Frytki
6. Kluski śląskie
Dodatkowo: sos do wyboru gratis (pieczeniowy, grzybowy, beszamelowy)

IV. Surówki  (prosimy o wybór trzech z poniższych  propozycji)

1. Surówka z białej kapusty
2. Surówka z czerwonej kapusty
3. Surówka z buraczków
4. Surówka z marchwi i selera
5. Mix sałat z dressingiem
6. Surówka z kapusty kiszonej
7. Surówka z ogórków ze śmietaną
8. Surówka z sałaty lodowej z warzywami
9. Warzywa gotowane na parze

V. Przekąski  (prosimy o wybór dziewięciu  z poniższych  propozycji)

1. Sałatki

a. Sałatka warzywna
b. Sałatka staropolska
c. Sałatka z paluszków krabowych
d. Sałatka z pomidorów z sosem czosnkowym
e. Sałatka toskańska ( z fasolą kiełbasa chioriso)
f. Sałatka z szynką, serem żółtym i selerem naciowym
g. Sałatka warzywno-śledziowa
h. Sałatka z ananasem i polędwiczkami drobiowym
i. Sałatka z makaronem ” ORZO” i pieczarkami
j. Sałatka żydowska

2. Półmisek mięs pieczonych i wędlin
3.  Pasztet królewski z żurawiną
4. Galaretka drobiowa
5. Galaretka wieprzowa
6. Pomidory nadziewane twarożkiem
7. Jajka w sosie tatarskim
8. Jajka faszerowane
9. Szparagi w szynce i rurki z chrzanem
10. Śledź z cebula i jabłkiem w puszystej śmietanie
11. Śledź po kaszubsku
12. Śledź po wiejsku
13. Śledź staropolski z rodzynkami
14. Smażony mintaj w warzywach
15. Pieczarki nadziewane szpinakiem i serem feta 
16. Pieczarki nadziewane szynka i serem żółtym
17. Babeczki z kremem tuńczykowym
18. Różki z szynki konserwowej
19. Pstrąg w galarecie
20. Rolada z łososia
21. Łódeczki z selera z masa czosnkową i suszonymi pomidorami
22. Koreczki z sera wędzonego z marynowanymi dodatkami
23. Pomidory przekładane serem mozzarella z sosem bazylikowo-ziołowym
24. Terina z kurczaka na trzy sposoby
25. Rozbef z musem chrzanowo-jajecznym

Dodatkowo – pieczywo (2 rodzaje)


VI. Ciepłe posiłki (prosimy o wybór trzech z poniższych  propozycji)

1. Gulasz a’la Strogonov
2. Barszcz czerwony z pasztecikami
3. Antrykot wieprzowy z kością w sosie śliwkowo-pieczeniowym
4. Barszcz czerwony z krokietem (kapusta i grzyby, ser i pieczarka)
5. Barszcz czerwony z pierogami z mięsem
6. Żeberka po staropolsku w marynacie korzennej
7. Bigos po staropolsku
8. Szaszłyki wegetariańskie
9.  Szynka pieczona po staropolsku z kaszą
10. Szaszłyki z mięsa drobiowego
11. Gulasz węgierski
12. Karczek z farszem grzybowo- warzywnym
13. Flaki
14. Kiełbaska swojska z zasmażana cebulką
15. Gołąbki w sosie
16. Zrazy radziwiłłowskie w sosie

VII. Napoje

1. Kawa bez ograniczeń
2. Herbata bez ograniczeń

 

Informacje dodatkowe:

cena za jedna osobę obejmuje: wynajem sali, obsługę kelnerską oraz podstawową dekorację (przybranie schodów wejściowych, serwety papierowe lub płócienne oraz świece, dekorację stołu do szampana oraz tortu, dekorację stołów biesiadnych woalem lub taśmami, bukiet z ciętych kwiatów w misach lub wysokich wazonach, dekorację miejsca przeznaczonego dla Pary Młodej)
czas trwania przyjęcia: max godzina 5.00
 

Za dodatkowa opłata oferujemy:

Stół staropolski  z własnymi wyrobami (szynka swojska, kiełbasa, boczek faszerowany, boczek wędzony, golonka wędzona, krupnioki, żeberka wędzone, baleron wędzony, polędwica wędzona, ogórki, smalec domowy, pasztet, salceson wiejski)
Prosiak pieczony (podawany z zapiekanymi ziemniaczkami, warzywami gotowanymi na parze i dipami)
Stół z rozmaitymi daniami rybnymi (szpinak szefa kuchni, łosoś pieczony, pstrągi, sandacz, szczupak, jesiotr)
Barek piwny
Fontanna czekoladowa
Stół ze słodkościami z fontanną czekoladową (Panna Cotta, galaretka z owocami, pierożki z ciasta francuskiego z musem owocowym, naleśniki w owocami sezonowymi, kruche ciastka)

 

P R Z Y J Ę C I E   P O P R A W I N O W E

Obiad:

Zupa:  Żurek staropolski z jajkiem 
Danie główne: porcja mięsa, dodatek, surówka
Przekąski: 4 rodzaje 
Ciepłe posiłki : 2 posiłki z poprzedniego dnia

** ISTNIEJE MOŻLIWOŚĆ ORGANIZACJI PRZYJĘCIA POPRAWINOWEGO  W   P L E N E R Z E:

Zupa:  Żurek staropolski z jajkiem 
Danie główne podawane z grilla: karkówka, szaszłyki, kiełbaska, kaszanka, ziemniaki zapiekane,  dwa rodzaje surówek
Dodatkowo: pieczywo, 3 rodzaje sosów
Napoje: kawa i herbata, soki, woda mineralna bez ograniczeń

 

Prawa autorskie ART Renesans 2012
web design by AGENA