O Nas Aktualności Hotel Restauracja Wesela Catering Konferencje Galeria Kontakt
25 Lipca 2017, imieniny: jakuba, Krzysztofa, Walentyny
telefon: (71) 311-75-40  
eng   de  
MENU CATERING

MENU

I. Zupy

1. Rosół z makaronem
2. Rosół z kołdunami
3. Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym
4. Bulion grzybowy z grzankami
5. Krem pomidorowy
6. Zupa francuska cebulowa z grzanką serową
7. Zupa gulaszowa
8. Zupa myśliwska
9. Krem z brokułów
10. Krem ze szparagów
11. Flaki
12. Zupa minestrone
13. Zupa rybna
14. Chłodnik
15. Żurek staropolski z jajkiem


II. Mięsa

1. De vollaile
1. Filet zapiekany z ananasem i serem
2. Grillowany filet drobiowy
3. Roladka drobiowa faszerowana warzywami
4. Filet drobiowy w sezamie
5. Filet drobiowy owinięty boczkiem
6. Szaszłyki z mięsa drobiowego
7. Udko z kurczaka pieczone w miodzie i cytrynie
8. Filet z mintaja
9. Dorsz z pieca w sosie cytrynowo-koperkowym
10. Karczek pieczony w sosie
11. Pieczeń z szynki
12. Schab z brokułami w kopercie
2. Roladki wieprzowe z pieczarkami
3. Zawijaniec z szynka i serem
4. Schab po kasztelańsku
5. Roladka wieprzowa ze szpinakiem
6. Schab panierowany
7. Schab po prowansalsku
8. Żeberka po staropolsku w marynacie korzennej
9. Grillowany schab z kością
10. Sandacz w cieście piwnym
11. Grillowany stek z łososia
12. Pstrąg pieczony w soli morskiej
13. Roladki z soli ze szpinakiem
14. Medaliony z kurczakiem w cieście parmezanowym
15. Kurczak curry w mleku kokosowym
16. Polędwiczki wieprzowe w sosie porto
17. Medaliony z polędwicy wieprzowej owinięte szynką parmeńską
18. zrazy wołowe z boczkiem wędzonym i ogórkiem kiszonym w sosie własnym
19. Sznycel wieprzowy z jajkiem
20. Polędwiczki drobiowe w cieście naleśnikowym z ziołami


III. Dodatki

1. Ziemniaki puree z koprem
2. Zapiekane ćwiartki
3. Kopytka złociste
4. Frytki
5. Kluski śląskie
Dodatkowo: sos do wyboru (pieczeniowy, grzybowy, beszamelowy)



IV. Surówki

1. Surówka z białej kapusty
2. Surówka z czerwonej kapusty
3. Surówka z buraczków
4. Surówka z marchwi i selera
5. Mix sałat z dressingiem
6. Surówka z kapusty kiszonej
7. Surówka z ogórków ze śmietaną
8. Surówka z sałaty lodowej z warzywami
9. Warzywa gotowane na parze

V. Przekąski

1. Sałatki

a. Sałatka warzywna
b. Sałatka wiejska
c. Sałatka z paluszków krabowych
d. Sałatka z pomidorów z sosem czosnkowym
e. Sałatka a anchois
f. Sałatka z szynką, serem żółtym i selerem naciowym
g. Sałatka warzywno-śledziowa
h. Sałatka z ananasem i polędwiczkami drobiowym

2. Półmisek mięs pieczonych i wędlin
3.  Pasztet królewski z żurawiną
4. Galaretka drobiowa
5. Galaretka wieprzowa
6. Pomidory nadziewane twarożkiem
7. Jajka w sosie tatarskim
8. Jajka faszerowane
9. Szparagi w szynce i rurki z chrzanem
10. Śledź z cebula i jabłkiem w puszystej śmietanie
11. Śledź po kaszubsku
12. Śledź po wiejsku
13. Śledź staropolski z rodzynkami
14. Smażony mintaj w warzywach
15. Pieczarki nadziewane szpinakiem i serem feta 
16. Pieczarki nadziewane szynka i serem żółtym
17. Babeczki z kremem tuńczykowym
18. Różki z szynki konserwowej
19. Pstrąg w galarecie
20. Rolada z łososia
21. Łódeczki z selera z masa czosnkową i suszonymi pomidorami
22. Koreczki z sera wędzonego z marynowanymi dodatkami
23. Pomidory przekładane serem mozarella z sosem bazylikowo-ziołowym
24. Terina z kurczaka na trzy sposoby
25. Skrzydełka chilli
26. Pałki drobiowe po tajsku

Dodatkowo – pieczywo


VI. Ciepłe posiłki

1. Flaki
2. Barszcz czerwony z pasztecikami
3. Barszcz czerwony z krokietem (kapusta i grzyby, ser i pieczarka)
4. Barszcz czerwony z pierogami z mięsem
5. Bigos po staropolsku
6. Szaszłyki z indyka
7. Gulasz węgierski
8. Zawijaniec wołowy
9. Gulasz a’la Strogonov
10. Kiełbaska swojska z zasmażana cebulką
11. Gołąbki w sosie


VII. Desery

1. Panacotta z polewą czekoladową lub toffi
2. Galaretka na zimno z owocami
3. Puchar lodowy
4. Banan w cieście naleśnikowym z polewą czekoladową
5. Ciasto
6. Creme brulé
7. Tiramisu
8. Patera z owocami
9. Fontanna czekoladowa (z ciastkami, rurkami lub owocami)

VIII. Napoje

1. Kawa
2. Herbata
3. Soki owocowe
4. Napoje gazowane ,
5. Woda mineralna gazowana/niegazowana z cytryną



 

Prawa autorskie ART Renesans 2012
web design by AGENA